5 grafisk design trends 2016

Grafisk design er altid i konstant udvikling, og der vil altid dukke nye trends op hvert år. Nogle af dem er opgraderet fra tidligere trends, mens andre tager en mere unik tilgang til design. I år er heller ikke en undtagelse med nogle rigtige interessante trends fra den grafiske verden. Nedenunder vil liste jeg nogle af højdepunkterne

1. Material design

Material design er et af de mest kendte trends i den moderne grafiske verden. Men hvad er material design, tænker du nok? Det er en visuel koncept udviklet af Google som skitserer hvordan en app skal se ud og fungere på mobil enheder. Det nedbryder alt – såsom animation, udseende og typografi.

Material design starter fra mobile, men udvider sig til andre enheder såsom tablets og Pc'er. Designet gør brug af bevidst farvevalg og fede typografier. Nogle refererer material design som Flat 2.0, da det ligner en opgraderet version af flat design, hvor der er tilføjet flere nuancer i form af skygge/lys, dybde og bevægelse.

Her er et eksempel på en hjemmeside med Material design:

Angular.io

2. Negative space

Negative eller white space er uden tvivl en afgørende faktor i ethvert design. Men ved at bruge dem strategisk, kan negative space være en kunstnerisk og smart måde at tilføje, så den selv kan forme et design eller være en del af et meningsfuldt budskab.

Her er nogle eksempler på negative space:

Hvis du kigger nærmere på billedet, så har man ved hjælp af negative og white space, designet en kat inde i en hund og en mus inde i katten.

Hvordan man effektivt designer et stykke grafik, hvor budskabet kommer til udtryk gennem negative space.

3. Ingen stock billeder

Det ser ud til at stock billeder er ved at dø ud, men selvom de ikke er helt døde endnu, bliver de udskiftet og erstattet af egne illustrationer og personlige billeder. Det virker bedre, da det bliver mere personligt og specifikt. Ingen designer vil have at deres arbejde ser ens ud, så der bruges masser af energi og ekstra arbejde for at skabe unikke løsninger.

4. Fede, lyse farver

Med andre trends såsom den moderne retro 80/90'er stil og material design, bliver de sprudlende og dynamiske nuancer designerens foretrukne valg. Denne trend vil være en bevægelse væk fra de mere dæmpet og nedtonende 1960'erne inspirerede paletter, til en lysere, rigere og mættede farver. Hvis du er en person som godt kan lide dynamiske og sprudlende farver, så er det her lige noget for dig.

5. Dramatisk typografi

Med denne trend, er typografi ikke blot for at læse – men med til at sende et budskab til modtageren. Et eksempel kunne være negativ space, som er blevet nævnt tidligere i blogindlægget. Man fokuserer på at eksperimentere fonte og typografier. Du kan skabe dramatik gennem størrelse, men også gennem farve, tekstur og indretning. Så se efter det store og fede skrift – det er nemlig der, at budskabet ligger.

Afslutning

Der er flere trends i år end dem, jeg har listet i dette blogindlæg. Dem jeg har listet herinde, er dem, som jeg synes er interessante at dele med jer andre. At følge en trend, fordi at det er det nyeste, er som regel ikke en god ide. Hvis du får mod på at afprøve nogle af dem, så sørg for at det passer til det projekt, du arbejder med og din målgruppe. Men du kan selvfølgelig altid lege og eksperimentere med det, med egne personlige projekter.

Top